A Nor/ma Történetei storytelling estek sorozatában a szavak és az ízek összefonódnak, hogy maradandó élményt nyújtsanak. Írók, mesemondók, szakértők és művészek kalauzolnak el bennünket a kultúra, gasztronómia és az emberi sorsok világába.
Az irodalomnak ugyanolyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem, a magyar irodalom kiválóságai közül sokan egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról. Vagy akár a szerelemről is. Lesz tehát miről beszélgetnie Dragomán György írónak és Segal Viktor séfnek. Két, nemzetközi hírű magyar alkotónak.
Dragomán György könyvei három tucatnyi nyelven jelentek már meg (főleg A fehér király és a Máglya aratott sokfelé a világban sikert). Legutóbbi kötete Adjuk meg a módját! címmel látott napvilágot – ez a cím mindkettőjük munkájára jellemző, hiszen minden tevékenységükben igyekeznek mindennek megadni a módját.
Segal Viktor séf hosszú évekig dolgozott külföldön, pár esztendeje gasztronómiai tanácsadó hazai és nemzetközi projekteknél, emellett sikeres szakácskönyveket is írt (ilyen például a Piknik vagy a Színek és ízek). Meggyőződése, hogy a kulináris nyitottság, a fantázia és a kísérletező kedv előre viszi a konyhaművészetet.
A jóízű beszélgetés során izgalmas történetekre és műhelytitkokra is fény derülhet, s mindezt ínyenc vacsora fogásai közben élvezheti a közönség.
Menüsor
Konfitált rozmaringos fokhagyma krém, töppesztett koktélparadicsom, tökmagpesztó
Libamájkrém, hagymalekvár, zöldalma, vajas kalács
Sous vide tojás, tahini, pisztácia, a ház kenyere
Misoval sült padlizsán snidlinggel és mandulával
Jegy & részvétel
A részvétel elővételes jegyhez kötött.
Jegyvásárlás: https://normagrand.hu/…/iroasztaltol-sefasztalig-es…/