Millenáris

clock

Parkjaink ma is várnak: 6:00-21:00-ig

július 3, 2023

FIABCI aranyérmet nyert a Millenáris Széllkapu Park

A legnagyobb nemzetközi ingatlan-szakmai szövetség, a FIABCI idén is kitünttette a II. kerület zöld szívét, a Millenárist. Ezúttal a Millenáris Széllkapu Park lett 1. helyezett Közcélú Infrastruktúra Fejlesztés kategóriában.

Az 1951-ben alakult párizsi székhelyű szervezet idén is FIABCI World Prix d’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetésén adta át a díjakat az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatának.

A 2019-ben épült Nemzeti Táncszínház korábban már ért el 1. helyezést Kulturális kategóriában. A Széllkapu Park idén úgy lett aranyérmes, hogy az ingatlanfejlesztők, kivitelezők, tervezők rendkívüli aktivitást mutattak, és a pályázat történetének eddigi legnagyobb létszámú mezőnyében indult.

A többi kategóriában elért magyar sikerek a következők:

A többfunkciós épület és a fenntartható ingatlanfejlesztés kategóriákban aranyérmet nyert a Szervita Square Building.

Az örökségvédelem kategóriában a Komáromi Csillagerőd végzett az első helyen.

A városfejlesztés kategóriában a BudaPart lett az első helyezett.

A Váci Greens E és F irodaházak pedig ezüstérmes elismerést kaptak irodaház kategóriában.

„A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazília és Malajzia, majd Magyarország is meghirdette saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton. Ma már több, mint 20 ország rendezi saját nemzeti pályázatát hasonló megfontolásból. 

A hagyományoknak megfelelően a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXII. ill. XXIII.  Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton. Gönczi László, a FIABCI World Prix d’Excellence Bizottság alelnöke, a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke kiemelte: az előző évek sikersorozata folytatódott.  A nemzetközi zsűri nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemlék épületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát. … Nem az alkotás mérete, hanem minősége, társadalmi hasznossága a legfontosabb.” – áll a szervezet közleményében.

Ma is nyitva vagyunk:
06:00-21:00

Címünk

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Nyitvatartás

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Ügyfélszolgálat

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Megszakítás