Millenáris

clock

Parkjaink ma is várnak: 6:00-21:00-ig

RÓLUNK

TUDOMÁNYOS ÉS KULTURÁLISKÖZÖSSÉGI TÉRTUDOMÁNYOS ÉS KULTURÁLISKÖZÖSSÉGI TÉR

A Millenáris története a távoli múltba nyúlik vissza. Az eredetileg a múlt században Ganz Ábrahám által a Pesti Hengermalom területén alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét a Ganz Villamossági Műveket.

 

Az államalapítás 1000. évfordulójára Bel-Buda egykori meghatározó ipari létesítményéből, a Ganz Villamossági Művek Lövőház utcai telepéből a magyar műszaki és tudományos élet történelmi és jelenkori innovációit bemutató, közösségi színtérként és szellemi központként funkcionáló kulturális és oktatási központja lett.

A mérnöki és kreatív munka nyomán kiemelkedő, eszmeiségében azóta is egyedülálló mű született. A Millenáris Park a magyar főváros és Európa jelentős multifunkcionális, kulturális és életmódbeli értékeit bemutató, közérdekű és üzleti rendezvényekre is alkalmas közel hat hektáros parkja és kulturális tere.

A műemléki gyárcsarnokok újraformálásáért a Millenáris Park építészeti kialakítása 2002-ben Europa Nostra-díjat kapott. A XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton a Millenáris Széllkapu Park elnyerte a Magyar Urbanisztikai Társaság Különdíját és a Tájépítészeti kategória I. díját is.

TÖRTÉNETÜNK

KÖZÉP-EURÓPA EGYIK LEGNAGYOBB PIHENŐPARKJA

Február 15-én nyitotta meg kapuit a Nemzeti Táncszínház új épülete A mintegy hétezer négyzetméteres színházat a Millenáris park E épületében, a volt Ganz művek egykori ipari csarnokában alakították ki. Budapest egyedülálló új kulturális színtere, a legmodernebb színháztechnikával felszerelt, különleges építészeti megoldásokat vonultat fel. Az épület, a ZDA – Zoboki Építésziroda tervei alapján készült el. Két színházterem és kamaraterem várja a tánc szerelmeseit, emellett próbatermek segítik a professzionális táncosok felkészülését. Az épület előcsarnoka a park látogatói számára is nyitott közösségi térré vált, lehetőséget adva arra, hogy a Millenáris még inkább bekerüljön a fővárosi vérkeringésbe.”

NYITVA TARTÁS

A Széllkapu Park minden nap 6:00 és 22:00 között látogatható. Rendezvények alkalmával ez eltérhet.

KISÁLLATOK

A Millenáris területére élő állatot behozni tilos. Ez alól kivétel az igazolvánnyal rendelkező segítő állat.

BICIKLITÁROLÓ

A park területén 3 helyen található biciklitároló, emellett 2 bubi állomás és 12 kerékpár kiszolgálására alkalmas elektromos töltőállomás is helyett kapott.

AKADÁLYMENTESSÉG

A Széllkapu parkban, akárcsak a
Millenáris teljes területén biztosított
az akadálymentes közlekedés.

LÁTVÁNYOSSÁGAINK

A Széllkapu Parkban a sétautak három, gomba formájú építményben futnak össze, amiknek tetején látványos design-napelemek találhatók, melyek az energiatermelés mellett árnyékot biztosítanak a járókelőknek. A rengeteg pihenést biztosító felület mellett a Park egyik büszkesége a függőkert, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé.

VEZETŐSÉG

ALAPÍTVÁNY

A Millenáris Alapítvány egy budapesti alapítvány, amely kulturális és művészeti tevékenységeket támogat. Az alapítvány célja, hogy elősegítse a kultúra, a művészet és az innováció terén tevékenykedő szervezeteket, művészeket és alkotókat.

A Millenáris Alapítvány 1996-ban alakult, és a Millenáris Parkot működteti, amely egy kulturális központ és park Budapest belvárosában. A park területén található épületek számos kulturális és művészeti eseménynek adnak otthont, mint például kiállítások, koncertek, színházi előadások és filmvetítések.

Az alapítvány által támogatott projektek közé tartoznak kulturális rendezvények, művészeti fesztiválok, kiállítások és művészeti programok. Emellett támogatást nyújtanak az új és tehetséges művészeknek, alkotóknak és kreatív projekteknek.

A Millenáris Alapítvány hosszú évek óta jelentős szerepet játszik a magyar kulturális és művészeti életben, és hozzájárul a város kulturális sokszínűségének és életének gazdagításához.

PARTNEREINK

Örömmel mutatjuk be partnereinket, akik hozzájárulnak tevékenységünk sikeréhez és segítik működésünket. Ezek a partnerek, vállalatok és szervezetek olyan értékes támogatást nyújtanak, amely lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk kulturális és művészeti missziónkat, valamint széles körű programjaink megvalósítását.

Partnereink között szerepelnek kulturális intézmények, művészeti szervezetek és kiemelkedő művészek, akik együttműködésünk révén színesítik rendezvényeinket és programjainkat. Köszönettel tartozunk partnereinknek, akik lehetővé teszik számunkra, hogy változatos művészeti kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat és egyéb kulturális eseményeket kínáljunk látogatóink számára.

Az üzleti partnereink is kiemelkedő fontossággal bírnak a munkánkban. Ők segítenek finanszírozni projekteinket és programjainkat, és támogatásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy folytathassuk tevékenységünket a kultúra és művészet területén. Az ő támogatásuk nélkülözhetetlen ahhoz, hogy fenntarthassuk kulturális központunkat és a magas színvonalú eseményeket, amelyeket kínálunk.

Együttműködéseinket szoros partnerség jellemzi, és büszkék vagyunk arra, hogy partnereinkkel együtt dolgozhatunk a kultúra terjesztése és fejlesztése érdekében. Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik támogatják és segítik működésünket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy közösségünk számára kivételes és inspiráló élményeket nyújthassunk.

Az alábbiakban található néhány partnerünk neve, akikkel szoros együttműködésben állunk:

  • Kulturális intézmények és múzeumok
  • Művészeti szervezetek és alapítványok
  • Kiemelkedő művészek és előadóművészek
  • Vállalatok és szponzorok

Köszönjük partnereinknek az értékes támogatást és a közös célunkért végzett munkát. Célunk, hogy továbbra is erős kapcsolatokat ápoljunk

Ma is nyitva vagyunk:
06:00-21:00

Címünk

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Nyitvatartás

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Ügyfélszolgálat

1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Megszakítás