A fából faragott királyfi – Zenélő Budapest - Millenaris
Jegyek
Ingyenes
Helyszín
G épület

A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFI A MILLENÁRIS G ÉPÜLETÉBEN!

Az előadás új megközelítésben a báb- és táncművészet elemeit ötvözve, rendkívül intenzíven érzékelteti Balázs Béla meséjének, és Bartók csodálatos természetlélek-zenéjének népi szecessziós stílusát.

A reggeli verőfényben a királykisasszony lépdel ki várából, és gondtalanul játszik az erdő ölén. A szomszéd várból a királyfi jön elő, hogy világot látni induljon. A tündér visszaparancsolja a királykisasszonyt, így megakadályozza a két ifjú találkozását. Ám a királyfi az ablakon át megpillantja a leányt, és szerelem gyúl szívében. A tündér parancsára a megelevenedő erdő és a medréből kilépő patak megakadályozza, hogy a királyfi a királykisasszonyhoz jusson. Ám a királyfi szerencsésen áthatol a két elemen, így újból találkozhat a leánnyal. Bábot készít, amelyet királyi díszekkel ékesít: ezzel a fából faragott királyfival csalogatja ki a királykisasszonyt a várból.

Az előadásokat 8 évestől 90 éves korig ajánljuk.

KÖZREMŰKÖDNEK:

  •  a Duna Művészegyüttes táncművészei
  •  Lénárt András, Aracs Eszter – bábok
  •  Koppándi Jenő, Kuklis Gergely – hegedű
  •  Götz Nándor – szaxofon
  •  Lőwenberg Dániel – zongora

AZ ESEMÉNY INGYENES!

További hasznos infók

Megközelítés

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris pár perc sétával elérhető a Széll Kálmán tér, Széna tér, Mechwart liget irányából. Ezeken a közlekedési csomópontokon számos busz, metró, villamos, valamint éjszakai busz közlekedik, további több Bubi dokkoló is található ezeken a tereken.

Metró: M2

Villamosok: 4, 6, 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61

Buszok: 5, 16, 39, 91, 128, 129, 139, 149, 155, 156, R158, 191, 291 Éjszakai járművek: 6-os villamos, 916, 922, 956, 960, 990

Autóval: A Millenáris területén két mélygarázs is üzemel, amelyek a Kis Rókus utca felől közelíthetőek meg.

Mélygarázs
Jegyek
Ingyenes
Ingyenes
Részletek