Millenáris Bookline Lapozó - könyvcsere-pont - Millenaris
Jegyek
Ingyenes
Helyszín
Millenáris Park

A Millenáris és a Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a LAPOZÓ könyvcsere-pont ötletét is, amely elősegíteni hívatott a könyvek újrahasznosítását, és nem utolsósorban az olvasás élményének megosztását. De szeretnék felhívni a figyelmet arra a gondolatra is, miszerint azok az értéktárgyak, amik számunkra már nem hasznosak, vagy akár feleslegesnek tűnnek, másnak még lehetnek értékesek.

Cserepontokként a LAPOZÓK több funkciót is betöltenek:

  • itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket,
  • ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat,
  • természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben csak annyit kérünk, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez,hogy mindig könyvekkel teli cserepontok várják a látogatókat a Millenárison.

A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a LAPOZÓ és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is: „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Az első két LAPOZÓ a következő egy évben a Millenárison fog működni.

HOL: A gyerekek a Zöld Péter játszótér mellett kialakított gyűjtőponton találhatják meg az izgalmas történeteket, míg a felnőttek az Európa Pont előtt kereshetik leendő olvasmányaikat.

További hasznos infók

  • accessible
    Akadálymentes
    A rendezvény mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető

Megközelítés

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris pár perc sétával elérhető a Széll Kálmán tér, Széna tér, Mechwart liget irányából. Ezeken a közlekedési csomópontokon számos busz, metró, villamos, valamint éjszakai busz közlekedik, további több Bubi dokkoló is található ezeken a tereken.

Metró: M2

Villamosok: 4, 6, 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61

Buszok: 5, 16, 39, 91, 128, 129, 139, 149, 155, 156, R158, 191, 291 Éjszakai járművek: 6-os villamos, 916, 922, 956, 960, 990

Autóval: A Millenáris területén két mélygarázs is üzemel, amelyek a Kis Rókus utca felől közelíthetőek meg.

Mélygarázs
Jegyek
Ingyenes
Ingyenes
Részletek