Tünet Együttes: Kucok - Játssz velünk mesét! - Millenaris
Jegyek
Gyermek résztvevőjegy lejárt
2020. 10. 17-ig
1 800 Ft
Kísérőjegy lejárt
2020. 10. 17-ig
1 600 Ft
Helyszín
Nemzeti Táncszínház
Interaktív meseszínház óvodásoknak
 
Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. Eközben ők maguk is szabadon játszhatnak, mozoghatnak, ismerkedhetnek képességeik határtalanságával.
 
A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3-7 éves kor között ajánlott.
„Látni, hogy a gyerekekkel játszani milyen „könnyű” – sok szülő ezt nem hiszi el. (…) Gyertek játszani a Kucokba gyerekeitekkel együtt!” (Vekerdy Tamás, Nők Lapja)
 
„A Kucok ugyanis jó. Sőt, nagyon jó, olyannyira, hogy elhatároztam, az idei összes többi előadára (szám szerint 3, úgyhogy bele kell húznom!) mindre veszek jegyet. (...) A klasszikus magyar gyerekelőadások stílusát és világát félretéve nemzetközi színvonalú, profi előadást láthattunk, amelynek egy perce sem volt unalmas vagy gagyi.” (Kuszkó Judit, Index – Dívány.hu)
 
„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)
 
Kérjük, a gyermekjegyeket előzetesen vásárolják meg, mivel a számuk turnusonként korlátozott (35 fő). A felnőtt kísérők jegyei korlátlanul, közvetlenül az előadás előtt a helyszínen is megvásárolhatóak.

Az előadást két turnusban tartjuk.

A gyermekeknek kényelmes ruha viselését ajánljuk, kérjük a cipőt levenni a színházterem bejáratánál.
Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Szabó Réka, Szász Dániel, Kántor Kata / Lakos Fanni / Huzella Júlia
Zene: Ágoston Béla / Váczi Dániel, Rubik Ernő Zoltán
Jelmez: Andrea Haamer
Szöveg: Peer Krisztián
Hang és fény: Szabon Balázs / Major Mátyás
Külön köszönet: Szirtes Attila

További hasznos infók

Megközelítés

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris pár perc sétával elérhető a Széll Kálmán tér, Széna tér, Mechwart liget irányából. Ezeken a közlekedési csomópontokon számos busz, metró, villamos, valamint éjszakai busz közlekedik, további több Bubi dokkoló is található ezeken a tereken.

Metró: M2

Villamosok: 4, 6, 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61

Buszok: 5, 16, 39, 91, 128, 129, 139, 149, 155, 156, R158, 191, 291 Éjszakai járművek: 6-os villamos, 916, 922, 956, 960, 990

Autóval: A Millenáris területén egy mélygarázs is üzemel, amely a Kis Rókus utca felől közelíthető meg.

Mélygarázs
Jegyek
Gyermek résztvevőjegy lejárt
2020. 10. 17-ig
1 800 Ft
Kísérőjegy lejárt
2020. 10. 17-ig
1 600 Ft
Jegyek 1 600 Ft-tól!
Részletek