Huth vs. Szily – Zsurnaliszta Vitaest - Millenaris
Jegyek
Helyszín
Millenáris Park

Közéleti atombomba: Pesti Srácok vs. 444

A formabontó Apáti vs. Plankó és a koronavírust túlélő Békés vs. Pető vitaest után újra elhozzuk nektek a hiánypótló és az oly ritka valódi vitának teret adó, Zsurnaliszta Vitaestet. Készüljetek fel, mert ezúttal két nagyágyú fog összecsapni: Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője és Szily László, a 444.hu újságírója.

A sorozat harmadik felvonását a koronavírusra vonatkozó szabályokat szem előtt tartva rendezzük meg, de ezúttal is egy hangulatos eseményre számíthattok. Szeptember 16-án este várunk titeket a magyar közéleti újságírás rock ’n’ roll koncertjére, a harmadszor megrendezésre kerülő a Zsurnaliszta Vitaestre!

2020-ban indult útjára a Transzparens Újságírásért Alapítvány, melynek célja, hogy felépítse Magyarországon a médiatudatosság kultúráját. Cikkeken, klubbeszélgetéseken és valódi vitákon keresztül hozzuk közelebb hozzád az újságírás világát és a benne szereplő meghatározó személyeket, az újságírókat.

A MagNet Közösségi Házzal együtt létrehozott  Zsurnaliszta Vitaest sorozat, amely keretein belül a közéleti újságírók véleménye végre érdemben megütközhet és kialakulhat egy párbeszéd a különböző oldalak között. A vitapartnerek a magyar közélet és média legfontosabb, legaktuálisabb kérdéseiről folytatnak majd párbeszédet, az esemény során pedig a közönség tagjai is feltehetik kérdéseiket a vendégek számára.

Ez a rendezvénysorozat minden porcikájában formabontó, egy ízig-vérig új kezdeményezés. Nem tökéletes, sokszor még kiforratlan, de szenvedélyből csináljuk és egy valami biztos: a Transzparens Újságírásért Alapítvány, a MagNet Bank támogatása, valamint az est két főszereplőjének személye garancia arra, hogy valódi vitában lesz részünk, ami a mai Magyarországon a kihalástól súlyosan veszélyeztetett jelenségek közé tartozik.

Ha végre egy valódi eszmecserére, pörgős vitára és tartalmas időtöltésre vágytál, itt a helyed! Gyere el Zsurnaliszta Vitaestre és építsük együtt Magyarországon a médiatudatosság kultúráját! A vitát követően meginvitálunk titeket egy pohár italra, hogy ezzel is elősegítsük a vitakultúra térnyerését. Szeretnénk, ha a beszélgetés a közönség soraiban folytatódna, ezért az első kört újfent mi álljuk!

A kiszámíthatóság érdekében 1000 Ft a belépőjegy ára. A befolyó összegből egy olyan ügyet támogatunk, amely segítésében az est vitapartnerei meg tudnak egyezni.

A rendezvényt biztonságos keretek között, szabadtéren, az egészségügyi előírásokat betartva fogjuk megrendezni.

A vitaest művészeti, tudományos és társadalmi kérdésekkel foglalkozó MagNet Labor sorozat része. Várunk szeretettel!

COVID19 TÁJÉKOZTATÁS:

A Millenáris fokozattan figyel a járványügyi előírások betartására, ám jelen helyzetben a látogatók együttműködése is elengedhetetlen a biztonságos és sikeres esemény lebonyolításához. Kérünk titeket, hogy a vitaesten csak egészségesen vegyetek részt, tartsátok be a távolságot és az előírt szabályokat.

 

További hasznos infók

  • accessible
    Akadálymentes
    A rendezvény mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető

Megközelítés

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris pár perc sétával elérhető a Széll Kálmán tér, Széna tér, Mechwart liget irányából. Ezeken a közlekedési csomópontokon számos busz, metró, villamos, valamint éjszakai busz közlekedik, további több Bubi dokkoló is található ezeken a tereken.

Metró: M2

Villamosok: 4, 6, 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61

Buszok: 5, 16, 39, 91, 128, 129, 139, 149, 155, 156, R158, 191, 291 Éjszakai járművek: 6-os villamos, 916, 922, 956, 960, 990

Autóval: A Millenáris területén egy mélygarázs is üzemel, amely a Kis Rókus utca felől közelíthető meg.

Mélygarázs
Jegyek
Minden jegy elkelt
Részletek