"Nő az Anya mögött" címmel vándor-fotókiállításnak ad otthont a Millenáris - Millenaris

A 2021. április 24-én megnyílt kiállítás fotósorozata próbatételes anyákat mutat be, akik fogyatékkal élő gyermeket vagy gyermekeket nevelnek. A kültéri kiállítás május 13-ig látható a Millenáris D épületének üvegfelületén. 

A kezdeményezők Kerekesné Vincze Judit, az Első Lépéseket Támogató Alapítvány konduktora, és Marosi-Pózmány Andrea, a Vidd Többre Alapítvány alapítója. A projekt olyan szerepben mutatja be az érintett édesanyákat, amilyenben ritkán láthatók. Kivételesen csak rájuk irányul a figyelem, nem a gyermekeikre, és nem is a mindennapi nehézségeikre.

A kiállítás célja, hogy ledöntse a tabukat, segítse a kapcsolódást azokhoz az anyákhoz, akik a szinte teljes önfeladás mellett sokszor még a társadalmi kirekesztettséggel, távolságtartással is kénytelenek megküzdeni.

A kezdeményezés támogatójaként Budapesten a Millenáris ad otthont a vándorkiállításnak annak érdekében, hogy minél többekhez eljuthasson 20 bátor nő történetének üzenete. A Millenáris fontosnak tartja a különböző élethelyzetekben lévő nőket érintő kérdések felvetését, a nyitottságot, illetve a megoldások és kapcsolódási pontok keresését.

A szabadtéri kiállítás május 13-ig látható a Millenáris D épületének üvegfelületén. A program ingyenesen látogatható.