Megújuló Millenáris - Millenaris

A Széllkapu Park tavalyi átadása után idén megkezdődött a Millenáris Park több épületet érintő felújítása, átalakítása annak érdekében, hogy a Millenáris 20. születésnapjára minden elemében megújult, korszerű, látogatói körében továbbra is népszerű közösségi helyszín lehessen.  

Az egykori Ganz telep helyén 2001-ben megnyílt Millenáris Park méltán vált Bel-Buda és az egész főváros ikonikus színterévé, amely az elmúlt 20 esztendőben változatos programok százaival szolgálta az idelátogatókat. Épületeink állagának megóvása, a használati igényekhez igazodó korszerűsítés elengedhetetlen feltétele annak, hogy intézményünk továbbra is színvonalas szolgáltatásokkal fogadja vendégeit.

A leginkább látványos átalakuláson a Millenáris közepén álló Fogadó esik majd át. A megújuló és kibővülő épület visszakapja 20 évvel ezelőtti eredeti szerepét, és 2022 első negyedévétől újra multifunkcionális rendezvényterületként működik. Terveink szerint a családi és gyermekprogramok elsődleges helyszíne lesz, emellett a Millenáris többi épületéhez hasonlóan üzleti és közérdekű rendezvények megtartására is alkalmassá válik. A védettség alatt álló épület jellegét, struktúráját a felújítás után is megőrzi.

A B jelű Nagycsarnokban, a C jelű Kerengőben,  C2 Millenáris Mélygarázsban és a D jelű Üvegcsarnokban korszerűsítési munkákat végzünk. A Nagycsarnok tetőüvegezésének cseréje a sorozatos beázások miatt szükséges, a Millenáris Mélygarázs és a Kerengő épület kiszolgálóhelyiségei esetében állagmegóvó felújításra kerül sor, az Üvegcsarnokban pedig a kiszolgálóterületek funkcionális racionalizálása történik meg.

Mindezen munkák eredményeképpen a Millenáris 20. születésnapjára ismét eredeti fényében tündökölhet, és a járványügyi korlátozások feloldását követően számos színes és színvonalas programmal várja látogatóit, kicsiket és nagyokat egyaránt.