Egy forradalmi Csepel D 420 típusú tehergépjármű a Millenárison! - Millenaris

Pár napig még megtekinthető egy korhű Csepel D 420 típusú tehergépjármű a Millenárison, amivel az 1956-os forradalom idején élelmiszert, fegyvereket és minden szükséges eszközt szállítottak azoknak, akik életüket adták a hazáért és a szabadságért.

A Csepel D 420 típusú tehergépjárművet 1955-től 1963-ig gyártották. A D 420-as változat az első itthon továbbfejlesztett Csepel típus volt, amely már megnövelt teherbírással és légfékkel rendelkezett. Tulajdonosa, Káplán György, az említett tulajdonságai miatt döntött úgy, hogy felújítja a járművet. A tűzoltó típusú gépjármű megközelítőleg 7 éve került György birtokába, és nagyjából egy év alatt készült el a teljes felújítással.

Az autentikus külső eléréséhez a járművet apró részleteire bontották szakértő segítőtársaival és jelenlegi végleges állapotára restaurálták, ami azóta is megbízhatóan szolgálja gazdáját. A felújítással a gyártmány emlékének tisztelegnek a restaurálók, s művük annak fennmaradását is szolgálja egyben.

Kiállításokon, rendezvényeken, felvonulásokon, filmkockákon megjelenítve találkozhatunk vele, valamint november 4-ig itt, a Millenárison!