Tematikus sétáink Orsi ajánlásával - Millenaris

Orsi a Millenáris szomszédságában a MEREK-ben (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) él, együttműködésünk a nyáron kezdődött egy véletlen találkozás alkalmával.

Orsit saját szavaival szeretnénk bemutatni, ahogyan magáról ír a blogján: "Orsi vagyok. Ember. Nő. Barát. Fiatal. Értelmiségi. Jogász. Blogger. Író (wannabe). Futó (átmeneti szünettel). Gerincvelősérült. 2018. április 17-én este a Margit híd közelében elütött egy autó. A zebrán. Nekicsapódtam az autó szélvédőjének, repültem néhány métert és a földre zuhantam. Eltörött az egyik gerinccsigolyám és megsérült a gerincvelőm. Nyaktól lefelé lebénultam és kerekesszékbe kerültem. Azóta minden egyes nap azon dolgozom, hogy felépüljek. Hogy tanuljak valamit és hogy jót tegyek másokkal. Adni szeretnék abból a rengeteg tudásból és tapasztalatból, amit a mindennapokban szerzek. Tartsatok velem, utazzunk együtt a gerincvelőm körül!"

Mostantól rendszeresen olvashatjátok honlapunkon Orsi bejegyzéseit, gondolatait, tippjeit, első alkalommal pedig egy programot ajánl nektek:

"Nincs még programod a hétvégére? Kimozdulnál valahova? Szép helyen lennél, de nem szeretnél sokat utazni?

A Millenáris nemrégiben nyílt parkrésze, a Széllkapu Park mindennap várja látogatóit, akik különleges növények között, nyugalmas hangulatban szeretnének kikapcsolódni. Most ingyenes meglepetés programmal is készülünk, ugyanis vezetett túrák keretében fedezheted fel az új parkot, ahol sok érdekességet hallhatsz a park történetéről is. 

A park egyébként teljes egészében akadálymentes, így ha kerekesszékkel érkezel vagy babakocsis gyermekedet is magaddal hozod, liftekkel vagy rámpán a két parkrészt összekötő függőkertet is meglátogathatod. A park alatt 500 férőhelyes mélygarázs található, így könnyedén meg tudod közelíteni.

Sajnos a kialakult egészségügyi helyzet miatt az általam vezetett túrák átmenetileg szünetelnek, így most Borcsa vár mindenkit szeretettel szeptember 26-án, valamint októberben, minden szombaton 16:00-kor,

Gyere és ismerd meg velünk a Millenáris és Széllkapu Park történetét! 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a program@millenaris.hu e-mail címen tudsz. Köszönjük!"

Az esemény facebook eventjét ide kattintva találjátok.