NORDIC PIZZA DAY @Leopard
A Leopard tavaly év végén lopakodott be a Kecskeméti utcába, a nor/ma pékség szomszédságába, ahol skandináv pékségek és pizzázók nyomán, vadkovásszal kelesztett pizzák készülnek válogatott hazai és dél-olasz alapanyagokból.
Ezeket szeretnénk bemutatni a nor/ma grand közönségének. Az eseményre CIRKEL kerek pizzákkal készülünk, amit Nápoly inspirált: viszont a klasszikus napoletana pizzákkal ellentétben, tésztája vadkovásszal és minimál élesztővel készül. Hosszas (48-72 óra) hideg kelesztés után 430-440’C-on sütjük őket kemencéinkben.
MENÜ:
Margherita
/paradicsomszósz, fior di latte, grana padano, bazsalikom, olívaolaj/
Marinara Ekstra
/paradicsomszósz, konfit fokhagyma, konfit koktélparadicsom, friss oregánó, salátakeverék, napraforgómag, olívaolaj/
‘Nduja – Zsálya
/sárga paradicsomszósz, ‘nduja, grana padano, zsálya, méz/
Pikáns Szalámi Ekstra
/paradicsomszósz, fior di latte, spianata pikáns szalámi, szarvasgombás caciotta sajt, ricotta, grana padano, bazsalikom, olívaolaj/
Lilakáposzta – Retek- Kapor
/fior di latte, friss kecskesajt, lilakáposzta, retek, kapor, olívaolaj/
Gyertek pizzázni, teraszozni, vasárnapozni!
———–
NORDIC PIZZA DAY @Leopard
Late last year, Leopard sneaked into Kecskeméti Street, next to the nor/ma bakery, where Scandinavian bakeries and pizzerias are followed by wild-aged pizzas made with selected local and southern Italian ingredients.
We would like to present these to the nor/ma grand audience. For the event, we will be preparing CIRKEL round pizzas inspired by Naples: however, unlike the classic napoletana pizzas, their dough is made with wild yeast and minimal yeast. After a long cold rise (48-72 hours), we bake them in our ovens at 430-440’C.
MENU:
Margherita
/tomato sauce, fior di latte, grana padano, basil, olive oil/
Marinara Ekstra
/tomato sauce, confit garlic, confit cocktail tomatoes, fresh oregano, salad mix, sunflower seeds, olive oil/
‘Nduja – Sage
/yellow tomato sauce, ‘nduja, grana padano, sage, honey/
Piquant Salami Ekstra
/tomato sauce, fior di latte, spianata piquant salami, truffle caciotta cheese, ricotta, grana padano, basil, olive oil/
Cabbage – Radish – Dill
/fior di latte, fresh goat cheese, lily cabbage, radish, dill, olive oil/
Come for pizza, terrace, Sunday!