Orvoslás

Orvoslás


Orvoslás

A történelem menetét már számtalanszor befolyásolták járványok. Különböző betegségek egyéni sorsokat alakítottak át, generációk közös létélményévé növekedtek. Az elmúlt időszakban a világ minden pontján ugyanazzal az egészséget, emberi életet veszélyeztető vírussal küzdöttek a társadalmak. Olyan kor azonban sosem volt, amikor szorgalmas és zseniális emberek ne követtek volna el mindent azért, hogy meggyógyítsák embertársaikat.

A gyógyítás mellett az évszázadok alatt az anatómiai ismeretek és a diagnosztika fejlődésével előtérbe került megelőzés is. Ahogy nőtt a tapasztalati tudás, megjelentek a műtéti beavatkozások, és idővel az orvoslás már összeért a technológiai fejlődéssel is.

Az Orvoslás csomópont laboratóriumában nagyszerű, elkötelezett orvosok világába érkezünk, életmentő találmányok, világhírű gyógyszerek, kiemelkedő orvostechnikai fejlesztések közé. Magyar orvosok régmúlt évszázadaiba és a jelenkori gyógyítás szenzációs megoldásaiba pillanthatunk be.

Az itt bemutatott magyar orvosok, feltalálók, kutatók eredményei a világ kincsei. Emberéleteket mentenek, fájdalmat enyhítenek, jobb minőségű, hosszabb életet tesznek lehetővé – és ezért tele vannak örömmel.

A látogatók az Orvoslás csomópontban nemcsak rendhagyó találmányokat ismerhetnek meg, hanem szórakoztató formában, a gyerekek pedig játékokon keresztül ismerhetik meg magyar orvosok világhírű felfedezéseit. A betegségek gyógyításától a kiemelkedő sebészeti eredményeken és az agykutatáson keresztül egészen a pszichológia világáig kalauzoljuk el a látogatót.