Mobilitás

Mobilitás


Mobilitás

Menni, menni, menni A-ból B-be, B-ből C-be, előbb lassabban, aztán egyre gyorsabban. Poros úton, aszfalton, vasúti síneken vagy kerékpárutakon. Az iskolába, a munkahelyre, a szomszéd városba, egy másik vidékre. Egyre biztonságosabban, vigyázva a környezetre. A Mobilitás csomópont azokat a fantasztikus magyar találmányokat mutatja be, amelyek az ember mozgással kapcsolatos lehetőségeit emelték újabb és újabb szintekre.

Az autószalonná alakított térbe lépve négykerekű kuriózumokat és magyar klasszikus kétkerekű járműveket csodálhatnak meg a látogatók, és megismerhetik a világhírű magyar mérnököket, akik e találmányok mögött állnak.

A gyalogos közlekedéstől az önvezető autókig évszázados hosszú út vezetett, az utóbbi néhány évtizedben pedig őrületes sebességre gyorsuló fejlődés történt. Azok a járművek, amelyek ma a mobilitásunkat segítik, már nem pusztán funkcionális értékkel bírnak, hanem a formatervezésnek köszönhetően esztétikai tárgyak, sokszor igazi műremekek.

A Mobilitás csomópont bemutatja a legizgalmasabb találmányokat, feltárja a tervezőmérnökök, fejlesztők és dizájnerek műhelytitkait, megismerhetjük a közlekedési hálózatok szövevényes rendszerét, és bepillanthatunk a közlekedés jövőjébe is. Mindezt világhírű magyar szakemberek lélegzetelállító eredményein és találmányain keresztül.