Infokommunikáció

Infokommunikáció


Infokommunikáció

Az ember a kezdetektől kommunikál és kommunikálni akar. Tudásunk, ismereteink átadása és rögzítése számtalan formában megvalósulhat, az új korszakok pedig a kommunikáció módozataiban is rengeteg újdonságot hoztak.

A szavak leírása, rögzítése nagy dolog volt, a nyomtatás lehetővé tette azt is, hogy egyre többekhez eljuthasson az információ – az újabb problémát ekkor a feldolgozás sebessége jelentette. Az információhoz való hozzáférés és annak gyorsasága folyamatosan újabb és újabb kihívások elé állította a tudósokat.

Az Infokommunikáció csomópont stúdióiban világhírű magyar találmányok sokasága tekinthető meg. Végigkövethetjük ezeket a korszak- és társadalomformáló állomásokat a nyomtatás, a képrögzítés, a telekommunikáció és a modern informatika vívmányain keresztül.

A könyv, a fénykép, a telefon, a televízió, a számítógép mind hasonló célokat ér el: továbbadja, megőrzi a tudást, nagy távolságokról közelebb hoz minket egymáshoz, és persze nagyszerűen szórakoztat is. A tudás rögzítése és átadása ugyanis sosem kizárólag a praktikum és az átörökítés miatt fontos. A megismerés izgalma, a szórakozás és szórakoztatás, a kapcsolattartás velünk született örömteli igényünk.

Az Infokommunikáció csomópontban játékos, interaktív keretek között léphetünk be ebbe az izgalmas és nagyon szórakoztató világba, megismerhetjük fejlődéstörténetét kiváló magyar szakemberek munkáin keresztül, és a jövő informatikájába is bepillanthatunk.