Energia, ipar

Energia, ipar


Energia, ipar

Az Energia, ipar csomópont olyan magyar feltalálók lenyűgöző építményeit, mérnöki munkáját mutatja be, akik nagyban hozzájárultak saját koruk és a jövő nemzedékek kényelméhez. Robusztus építmények megalkotói, felfoghatatlan erők megzabolázói, a természet gigantikus erejének kiaknázói.

A népesség bővülése a kisebb közösségekben és globális szinten is ösztönözte a termelés növelését. Több ember kényelméről, biztonságáról kellett gondoskodni, ezért egyre több eszközre, egyre több energiára lett szükség.

Magyar kutatók kincseket, láthatatlan erőket találtak természeti képződményekben, vizekben, a föld mélyén és parányi atomokban. Leleményükkel az emberiség javára fordították ezeket az erőket, és találmányaikkal új korszakokat nyitottak.

Az elektromos áram nem csak fénybe borította az otthonokat és az utcákat, hanem tárgyakat, gépeket bírt munkára, hogy az ember kényelmesebben élhessen. Megoldott problémákat, új találmányokra adott lehetőséget – a magyar tudósok pedig káprázatos ötleteket valósítottak meg. Ma a megújuló energia kiaknázása sok-sok elkövetkező nemzedék biztonságáról és kényelméről gondoskodhat. A bolygó erőforrásainak felhasználása kapcsán megjelent problémák sem maradtak válasz nélkül.

Magyar tudósok tucatjai értek el világhírű eredményeket az energia és az ipar területén. Találmányaikkal hozzájárultak a geofizikai kutatások, az energiaátvitel, a víz-, a szélenergia, a bányászat, az olaj-, a földgázfelhasználás, sőt az atomkor vívmányaihoz is.

Az Energia, ipar csomópontban interaktív módon nyerhetünk betekintést ezekbe a magyar találmányokba.