Agrár

Agrár


Agrár

A mezőgazdaság fejlesztésén munkálkodó feltalálók már évszázadokkal ezelőtt elképesztő bravúrokat vittek véghez. A ma már az ember számára kevésbé látható világ, az élelmiszer megtermelése mindig sok kihívás elé állította a gazdákat, tudósokat.

Ebben a rendkívül sok tényezőtől függő tudományban szó szerint a szabad ég alatt bármi akadályt gördíthet a föld megművelése, az élelmiszer megtermelése elé. Aprócska kártevők, gigantikus éghajlati erők, az állatok gondozásával járó kihívások és növekvő igények szegélyezik ezt az utat.

Élelmiszerből ugyanis egyre több kell, ahogy nő a népesség, így növelni kell a hatékonyságot is. Új ötletekkel, új eszközökkel, gépekkel, sőt ma már az űrtechnika segítségével is.

Az Agrár csomópont látványos, fontos és tanulságos utazásra viszi a látogatót. Olyan világhírű, magyar fejlesztésű találmányokat ismerhetünk meg, amelyek hozzájárultak, hogy változatosan, egészségesen étkezhessünk, a hatalmasra növekedett népességet elegendő és jó minőségű élelmiszerrel láthassuk el.

Az Agrár csomópontban ezeken felül megismerhetők az állatgyógyászat hazai kiválóságainak eredményei, a magyar borászat kiemelkedő alakjai, valamint számtalan érdekes és szórakoztató agrártudományi eszköz is reflektorfénybe kerül.