A tér tudománya

A tér tudománya


A tér tudománya

Az ember kíváncsi. A megismerés, megértés nehézsége és a buktatók egyáltalán nem tántorítják el – inkább nézőpontot vált. Akkor is, ha furcsa, akkor is, ha ismeretlen – sőt, leginkább akkor, ha még ismeretlen. Gondolkodik arról is, amiről nincs gyakorlati tapasztalata. Álmodik és teremt.

A matematika és a rá épülő tudományok a fizikától az űrkutatásig felforgatták a világot és a teret, amelyben az ember él. Kialakult az igény arra, hogy leírjuk a minket körülvevő világot, hogy szabályszerűségeket rendeljünk hozzá, feltérképezzük, jobban megértsük. Ehhez pedig új nézőpontok kellettek: szokatlan megközelítés, másként gondolkodás.

A tér tudománya csomópont ezt a sablonostól eltérő másként gondolkodást, a matematika világot átformáló, lenyűgöző eredményeit, új földek felfedezését, a térből „elemelkedés”, a repülés, az űrkutatás és az űr végtelen csodáit ünnepli.

A tér tudománya egy „játszótér” is. A csavaros feladványok, bűvös játékok, optikai érdekességek szórakoztató világa, ahol repülőgépek, űrhajók, holdautók a járművek, és zseniális magyar csillagászok, matematikusok, fizikusok, biológusok között ismerkedhetünk a „térrel”. Zsenik, másként gondolkodók, új világok felfedezői között barangolhatunk itt, és szórakoztatóan ismerkedhetünk meg „új, más világaikkal”.