Hírek
A KIÁLLÍTÁS CSOMÓPONTJAI 

A KIÁLLÍTÁS CSOMÓPONTJAI 


A KIÁLLÍTÁS CSOMÓPONTJAI 

Vezess Te is egy Ikarus buszt! 

A MOBILITÁS csomóponton különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások és mérnökóriások, az áramvonalas tervezéstől a magyar „dízelpápán” keresztül az önvezető autókig. 

.

Sétálj keresztül egy 3D nyomtatott agyon és próbáld ki a laparoszkópiás műtétet! 

Az ORVOSLÁS csomóponton a járványtörténettől a nanotechnológiáig, Semmelweistől Karikóig; a gyógynövényektől a gyógyszerkutatásig barangolhatsz. Testünk titkai, az agy működését és fejlődését bemutató játékos applikációk várnak.  

.

Légy Te is rádióbemondó! Szelfizz egy TV-stúdióban! 

Az INFOKOMMUNIKÁCIÓ csomóponton Móricz Zsigmond írógépétől és Kempelen Farkas beszélőgépétől a nyomtatás, képrögzítés, telekommunikáció magyar leleményein keresztül a modern informatika világáig kalauzolunk. 

.

Tudod, mi az a Segner-kerék? 

Az IPAR/ENERGIA csomóponton megismerkedhetsz Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tévő eredményekig sok mindennel. 

.

Saláta a sivatagban? 

Az AGRÁR csomóponton stilizált búzamezőben vár rád a több tonnás Lokomobil, a hagyományos magyar mezőgazdasági leleményein túl a legmodernebb precíziós mezőgazdaság világa, sőt, a modern vertikális farmok is. 

.

Sétálj egyet a Marson Te is! 

A TÉR TUDOMÁNYA csomóponton a matematika, a Bolyai-geometria, a repüléstudomány és az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásai elevenednek meg a szemünk előtt, VR élménnyel és 360 fokos dómvetítéssel. 

.

Kövesd be Széchenyit, az influenszert! 

A HELY SZELLEME különteremben találkozhatsz a Ganz-gyár történetével és hatásával. A „legnagyobb magyar”, Széchényi István alakját multimédiás eszközökkel idézzük meg: reformtörekvéseit, tenni akarását, gazdasági és szellemi eredményeit kiraktuk Insta sztoriba. 

Ha az ízelítőnél többre vágysz, várunk nagy szeretettel a Millenárison!