blog post kép

Bajnok Akadémia

A kiállítás nyitvatartási idejében

Millenáris Park

Teljesítsétek együtt a szellemi és fizikai kihívásokat, legyetek ti a kiállítás bajnokai!  Szerezzetek minél több pontot, döntsetek rekordokat! A nyár összetett bajnokát értékes ajándékokkal jutalmazzuk. A magyar sportsikerekhez, szellemi vívmányokhoz és hazánk olimpiai bajnokaihoz kapcsolódó kulturális, sport és ügyességi feladatokkal várunk benneteket 5 állomáson, a Világraszóló Bajnokaink kiállításon. 

Jelentkezés:

 • Bármely hatodik életévét betöltött, érvényes jeggyel rendelkező látogató jelentkezhet. 
 • Családok/csoportok is jelentkezhetnek, ebben az esetben egy csapatnevet kell kitalálni, és az kerül majd az oklevélre. 
 • A játékra az infó pontnál (pénztárnál) lehet jelentkezni, vagy bármelyik Bajnok Akadémia pontnál, ahol az animátorok segítenek az indulásban. A jelentkező itt kap egy „verseny engedélyt”, mely egyúttal a pontozólapja is. 

Játék menete:

 • A játék 5 küldetésből áll. A Bajnok Akadémia teljesítéséhez mindegyik küldetésen végig kell menni. 
 • A küldetések tetszőleges sorrendben teljesíthetők. 

Küldetések:

 • Kajak ergométer: hajtsd te a leggyorsabban a cél felé hajódat! A csúcssebesség számít: lássuk mennyire vagy jó erőben! Döntsd meg a rekordokat, hozd te a legjobb szintidőt! A csúcssebességed lesz egyúttal a pontszámod is.
 • Lövészet: mennyi idő kell 5 tökéletes lövéshez? Gyere és próbáld ki! Maximum 1 perced van az 5 lövés leadására. Pontozás: minden találat 50 pontot ér, a hibátlan sorozat még 100 pontot.
 • Reflexfal: a reflex minden sportban elengedhetetlen. Nézzük, te mennyire vagy gyors! Minden találat pontot ér, úgyhogy érdemes figyelni!
 • Beceneves kvíz: válaszolj a kérdésekre és gyűjts minél több pontot! Bár a kérdések nehezek, de ha ügyes vagy, minden infót megtalálsz a kiállításon. 
 • Tudtad-e kvíz: mennyire olvastad el figyelmesen a tudtad-e korongokat a különböző sportoknál? Ha jó a memóriád, akkor nem lesz nehéz a kérdések megválaszolása.

Díjazás:

 • Mindenki, aki a küldetéseket teljesíti, jogosult egy személyre kiállított diplomára, illetve kap egy ajándék nyakpántot is, melyre felakaszthatja a pontozólapját. Ezeket az infópontnál lehet átvenni. 

Regisztrációhoz kötött versenyek: 

 • A hét bajnoka cím: ha valaki részt venne a hét bajnoka versenyen, az ezt az információs pultnál jelezheti. Ebben az esetben a pontozólapja másolatára rá kell írnia a nevét, illetve az elérhetőségét. Az így összegyűjtött nevezési lapokat minden vasárnap zárás után összesítjük, és hétfő reggel hirdetjük ki a hét bajnokát. Nyereménye a dicsőség táblára való felkerülés és egy Bajnokok Parkja ajándékcsomag (átvehető a Millenárison).
 • Abszolút bajnoki cím: A hét bajnokai részt vesznek az abszolút bajnok játékban is. A Bajnok Akadémia végső 3 helyezettje október 10. után kerül kihirdetésre. Nyereményük: kupa, érem, és egy budapesti élmény csomag.

Információ ikon

A kiállítást a hatályos kormányrendelet alapján védettségi– és arcképes (személyi, jogosítvány vagy útlevél)- igazolvány együttes bemutatásával, vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval látogathatják a 18 év felettiek.

Kiskorú látogatók, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a kiállításon, kivéve azon 16-18 éveseket, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni a kiállítást.

A programon az érvényes járványügyi szabályok betartása kötelező.

A Tovább gomb megnyomásával elfogadod, hogy a kiállítás érvényes belépőjeggyel, és a lenti szabályok betartásával együtt látogatható.

Jegyvásárlás
Close