Harlem Gospel Choir

Szerző: Völgyi-Csik Balázs
Kategória: Archívum Közzétéve: Friday, 09 December 2016 13:16

Dátum: 2016 december 9

Kapunyitás:15:00 és 19:00

Helyszín: E csarnok - Teátrum

Jegyár: 15000 Ft-tól

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/931035973694412/

Online jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/art-anzix-szinhaz-bemutatja-harlem-gospel-choir-sings-an-homage-to-adele-74337

Adele dalaival lép színpadra a Harlem Gospel Choir.

Leírás

A karácsonyi készülődés közepette, rendhagyó, kihagyhatatlan és különleges koncert várható a Gospel műfaj koronázatlan királyaitól. A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak csodás hangulatába nyer évről-évre betekintést a magyar közönség. A Harlem Gospel Choir koncert mindig tartogat valami újat, meséset, különlegeset a rajongók számára, idén Adele előtt tisztelegnek és a művésznő csodaszép dalaiból válogattak egy csokorra valót. A repertoárból nem hiányozhat a Hello, Skyfall, When we were young…

Adele varázslatos dalai a Harlem Gospel Choir előadásában új életérzéssel gazdagítják az közelgő ünnepet. Fantasztikus hangulatot ígérnek a szervezők, akik mindig gondosan figyelnek, hogy a legmagasabb minőségben szórakozzon a közönség.

Aki szeretne ezen a felejthetetlen és lenyűgöző ünnepi, zenei kalandban részt venni, az megteheti 2016. december 9-én a Millenáris Teátrumban.

Harlem Gospel Choirról:

New York afró közösségei a mai napig büszke öntudattal őrzik kulturális értékeiket. Az amerikai protestáns felekezetek egyházzenéje megkerülhetetlen hatást gyakorolt a világ egészének muzsikájára a XX. század elejétől kezdve: őseredeti gyökerei a popzene, a blues, a jazz műfajait, és az ezekből kialakult modern zenék egész sorát táplálják.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

Jegyek itt: TEX és az Interticket jegyirodáiban

Parkolási lehetőség

A Millenárisra látogató vendégek számára kényelmes parkolási lehetőség biztosított a Millenáris fedett mélygarázsában, díjfizetés ellenében. Behajtás a Kis Rókus utca felől.