Indonéz Napok és Jótékonysági vásár - Sajtóközlemény

Szerző: Völgyi-Csik Balázs
Kategória: Cikkek Közzétéve: Sunday, 22 May 2016 09:48

http://millenaris.hu/images/magazin/FINALFLYERemailfront.jpgSAJTÓKÖZLEMÉNY – PROGRAMAJÁNLÓ

INDONÉZ NAPOK ÉS JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR

Időpont: május 21-22., szombat-vasárnap 11.00-18.00 között

A rendezvény ingyenes!

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár, amely ebben az évben egy nagyszabású családi esemény keretében május 21-22-én a Millenáris Teátrumban mutatja be a Föld legnagyobb s egyben negyedik legnépesebb országa – a több, mint 18.000 szigetből álló – délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját.

 

A két napos programsorozat keretében a látogatók megismerkedhetnek a távoli Indonézia kézműves- és gasztro-termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel, kipróbálhatják és megtanulhatják a batikolás technikáját és a szerencsésebbek értékes tombola-nyereményekkel gazdagodhatnak.

Az idei jótékonysági vásár kiállítói a „Méltányos Indonéz kereskedelem” és a „Fenntartható termékek” szellemiségében mutatják be a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron 13 kiállító (9 indonéz és 3 magyar cég) vesz részt, akik ezüst ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz étel különlegességekkel (kókusz termékek, kávé, kakaópor, fűszerek), kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készülnek. A látogatók természetesen indonéz ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak.

Az idei esemény díszvendége Mohamed Ridho Ficardo kormányzó, Szumatra déli részéről, Lampung városából, kíséretében pedig ezúttal egy autentikus táncegyüttes is Budapestre érkezik, hogy bemutassa a gazdasági és kulturális központként is nevezetes Lampung város ősi táncait és jellegzetes viseleteit.

Ünnepélyes megnyitó: május 21-én, szombaton 11.30 órakor.

Megnyitó beszédet mond:

H. E. Wening Esthyprobo Nagykövet asszony – Indonéz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége

Hikmat Rijadi igazgató – Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ

További programok: kézműves és gasztro-termékek vására, indonéz tradicionális táncegyüttesek és zenei produkciók, batik workshop, filmvetítések Indonéziáról, Lampung város bemutatkozása, indonéz fashion show, tombola

Záróesemény: május 22-én, vasárnap 16 órakor

Részletes program: www.remarkableindonesia.hu