...képzeld el, hogy kialszik minden fény…

Szerző: Völgyi-Csik Balázs
Kategória: Cikkek Közzétéve: Tuesday, 09 February 2016 14:23

A Láthatatlan Kiállítás egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.
Bízz vakon! Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid. Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, amely megváltoztatja az életed.

Láthatatlan Kiállítás

A Láthatatlan Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában, Varsóban és hamarosan Stockholmban is várja az érdeklődőket.
Budapesten 2007 óta töretlen az érdeklődés a programunk iránt, mely sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy ez idő alatt közel 400.000 látogatót sikerült elkalauzolnunk a “vakok világában”.
A kiállítás alapvetően két részből áll, egy látható és egy “láthatatlan” részből.

A Látható részen megismerkedhetünk azokkal a tárgyakkal és eszközökkel, melyek a látássérültek és vakok hétköznapjait megkönnyítik: ilyen például a Braille írógép, melyen akár levélírást is ki lehet próbálni, valamint a beszélő számítógép, a beszélő mérleg.
Helyet kaptak további játékok, szemléltető eszközök, speciális dombornyomással és jelöléssel ellátva, melynek köszönhetően a vakok számára is “láthatóvá” válnak.
Lehetőséget biztosítunk a fehér, vakvezető bot játékos kipróbálására is.

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. A részvétel 15 percenként induló, 8 fős csoportokban lehetséges.
Különböző élethelyzeteket és tereket mutatunk be Neked, melyek hiteles másai a való világnak,  így megtapasztalhatod, hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…

A vak felfedezőtúrán “látható” csak igazán, milyen kincsnek vagyunk birtokában!  Látás hiányában életre kelnek egyéb érzékszerveid, melynek köszönhetően egy egészen egyedi kirándulásban lesz részed!