A kütyüexpo – Veletech 2016 tavasz

Kategória: Magazin Közzétéve: Thursday, 07 April 2016 11:31

A tavaszi Veletech-en a technológiai újdonságok szerelmesei és az informatikai, telekommunikációs és szórakoztatóelektronikai piacokat kedvelő laikusok egyaránt megtalálják a számításaikat.

A Veletech nem csak egy kiállítás, hanem egy interaktív technológiai seregszemle is, ahol az újdonságokat ki lehet próbálni, a standokon pedig mélyebb szakmai beszélgetésekbe is lehet bocsátkozni.

Az idei rendezvény egyik slágere a virtuális valóság. Számos olyan VR-szemüveg létezik már, amely egy gyökeresen másik világba repíti a felhasználót, erre több példát is mutat majd a rendezvény. Különböző élményeket lehet így átélni, de konkrét feladatokat is meg lehet oldani majd a virtuális valóságban. A telekommunikációs piac legtöbb szereplője képviselteti magát, számos olyan készüléket lehet majd megnézni, amelyek Magyarországon itt láthatók először.

A fotózás és a zenehallgatás szerelmesei is találnak maguknak látni- és hallgatnivalót, továbbá idén is megrendezésre kerül a Veletech Modding Verseny névre keresztelt megmérettetés, ahol elhivatott, magyar számítógép építők (modderek) alakítanak át közönséges PC-ket olyan gépekké, amelyek a korábbi évek példái alapján külföldi versenyeken is megállják a helyüket.

A kicsikre is gondolnak a szervezők, ingyenes gyermekmegőrző működik a rendezvény ideje alatt, a kicsit nagyobbak pedig forraszthatnak hardvert és egyéb játékos módokon ismerkedhetnek meg az informatika világával. A nagyobbak számára pedig egyszerre két színpadon is zajlanak majd szakmai előadások változatos témákban, a részletes program és kiállítói lista a www.veletech.hu oldalon található.