Űrnagyhatalom lettünk

Kategória: Magazin Közzétéve: Thursday, 10 March 2016 12:04

Hamarosan zár a Gateway to Space űrkiállítás

Rekordszámú látogató érkezett eddig a Gateway to Space űrkiállításra, az európai nagyvárosok közt a budapesti kiállítás vonzotta a legtöbb érdeklődőt. Az űrrepülés történetét feldolgozó kiállítás már csak március 15-ig látható a Millenárison, az ünnepnapok alatt meghosszabbított nyitva tartással

 

Már csak néhány napja maradt az űrkutatás rajongóinak, hogy megcsodálják a kiállítás által felvonultatott NASA-ereklyék, eredeti műholdakat, rakéták, űrhajózási eszközök... A Gateway to Space a világ legnagyobb utazó űrkiállítása, ami Verne Gyula fantazmagóriáitól a Mars expedícióig, az űrkutatás történetének minden fontosabb momentumát magába foglalja.

Az utazó űrexpó fergeteges sikert aratott eddig szerte Európában, a Budapesti kiállítás azonban mind közül kiemelkedik: a korábban Udine-ban, Prágában és legutóbb Brüsszelben is bemutatott űrtárlatnál átlagosan 50%-kal többen látogattak a Millenárisra, a kéthónapos kiállítás végére bizonyára meghaladja a 100.000 főt. A hatalmas érdeklődés miatt a kiállítás magyarországi megvalósítói, a Future Exhibition Kft. a már csak egy hétig tartó rendezvényt a közelgő ünnepek alatt is megnyitják, ráadásul hosszabbított nyitva tartással.

Meghosszabbított ünnepi nyitva tartás:

Péntek (03.11.), szombat (03.12.), vasárnap (03.13.) és hétfő (03.14.) 8:00-00:30 - belépés a kiállítás területére 23 óráig!

Kedd (03.15.) 22.30-ig - belépés a kiállítás területére 21 óráig!

 

A kiállítást az SZRT támogatta.